lauantai 26. syyskuuta 2015

Perjantai kivaa koirien kanssa

Kävin taas perjantai aamupäivänä koirien kanssa hallilla. Tein molempien kanssa vähän rataharkkaa ensiksi (RaaRaa monessa osassa).
RaaRaan kanssa pitää harjoitella saksalaisia taas. Laukkasi  iloisesti hypyn ohi pari kertaa, mutta skarppasi kyllä, utta selkeästi tarvitsee treeniä tässä. Mä jään itse koiran eteen jos jään varmistelemaan, eli mun on voitava luottaa, että koira tulee hyppyyn, jotta ehdin pois alta. RaaRaa teki myös kauniin lentokeinun. Sen jälkeen keinu hieman jännitti, mutta kun pari kertaa hieman tuin koiraa, niin sitten uskalsi. Pitää treenata enemmän itsenästä keinun suorittamista. Pari kertaa harjoiteltiin myös keppien leijeröintiä, ekalla kerralla tuli tokavika välistä pois, sen jälkeen oikein, eli tässä treeni  alkaa ihan selkeästi tuottaa tulosta. Radalla oli myös pari pakkovalssi/vastakäännös paikkaa ja nämä RaaRaa teki aika hienosti, kasasi jopa itseään ja hyppäsi lyhyet hypyt. Ratatreenissä mulla oli hypyt tänään 40-45, eikä tullut  yhtään huonoa hyppyä, toki pari ei täydellistä hyppyä, mutta ei yhtään rimaa alas, eikä yhtään järkyttävän kaukaa hyppyä. Tosin radalla ei ollut yhtään posota täysillä putkesta hypylle hyppyä, vaan suurin osa putkien jälkeisistä hypyistä oli takaakiertoja, pari oli pakkovalssi paikkoja. Mutta vähitellen RaaRaa saa ruveta tekemään 45-50 cm ratoja. Pitäisi saada taas kuvattu sen tekemistä radalla. Tein lopussa vielä RaaRaalle etäisyyden arvioinnin. Hyvin se venyytti, olisin halunut, että se ottaa laukka-askeleen väliin aikaisemmin kun se nyt teki. Ja sitten kun se otti sen laukka-askeleen väliin, niin laukka-askel oli mielestäni liian etupainoinen, hyppyssä teki kaikissa paitsi yhdessä (kun otti ekan kerran askeleen väliin) ihan ok painonsiirrot. Huomaa heti,kun RaaRaa menee hieman epävarmaksi pitääkö ottaa vielä laukka-askel vai ei, niin painonsiirto unohtuu jolloin hyppykin tietysti huononee. Mutta kaikenkaikkiaan RaaRaa on mielestäni nyt ruvenut edistymään hyppytekniikassa.
Taco teki myös radan ja heti 0. Rimat sillä oli 60-65. Koko treenin aikana tuli yksi rima alas ja silloin olin itse edessä ja hihkasin kesken hypyn. Me ollaan ruvettu löytämään meidän yhteistyö ja ohjaustapaa Tacon kanssa. Sen kanssa on kyllä tällä hetkellä tosi kiva mennä. Toivottavasti se alkaisi näkymään kisatuloksissa myös. Taco treenasi vielä vähän pelkkää puomia lopuksi. Lelu päätyyn, kauas puomista yhdessä koiran kanssa, sitten suorittamaan puomia. Nyt tein ilman omaa liikettä, seisoin pari metriä sivusuunnassa, oma rintamasuunta koiraan päin. Ekalla kerralla Taco meinasi kääntyä kesken puomia, kielsin niin jatkoi alas. Vapautus lelulle kun koira katsoi lelua. Heti tokalla kerralla meni varmemmin. Näitä pitää treenata, jotta se alkaisi kestäään mun häiriötä puomilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti