lauantai 19. marraskuuta 2016

Harri Kataisen koulutuksessa Tacon kanssa

Tänään oli Harri Kataisen koulutus Kirkkonummen hallilla. Hieman skeptisellä mielellä menin, mutta oli hyvä koulutus. Juosta sai ja paljon ja lujaa. Käytiin alussa hieman yhdessä lämpät läpi ja pikkasen myös juoksutekniikkaa. Sitten tehtiin rataa. Tykkäsin Harrin tavasta valita ohjauskuvioita. Toki Harri on liikkuvainen ohjaajaja se myös näkyy hänen ohjausvallinnoissa, mutta yllättävän hyvin itsekkin ehti. Rupesin taas miettimään hieman meidän tekemistä Tacon kanssa. Mun pitäisi saada pikkasen aikaa pois radoista ja nykyisellä ohjaamisella se ei onnistu. Me mennään ns pikkusievästi. Juu Taco liikkuu ihan hyvin ja menee ihan lujaa, mutta sillä on olemassa vielä yksi vaihe, joka aina välillä tulee esiin. Eli tällä hetkellä en vaadi riittävästä itseltäni, enkä myös koiralta. Jään auttamaan koiraa liikaa, enkä anna koiran tehdä riittävän itsenäisesti jolloin koira myös olettaa, että autan, ja jään odottamaan. Me tehdään liikaa meidän mukavuusalueella, pitää vetää isommalla asenteella ja suuremmalla riskillä, mennä mukavuusalueen ulkopuolelle. Silloin tulee parhaimmat onnistumiset jolloin myös molempien itseluottamus kasvaa. Sen lisäksi mun pitää muistaa juosta päkiäjuoksua myös kun juoksen koiran kanssa. Kuulemma liikun ihan ok ilman koiraa, mutta koiran kanssa herkästi juoksu menee kantapääjuoksuksi, eli hitaammaksi. Lopuksi vedettiin vielä pientä jalka ja keskivartalotreeniä. Hieman tuntuu jaloissa treenit ja toivotaan, että flunssa alkaisi helpottaa, niin pääsisi punttisalille.
Illalla vielä pientä nosework treeniä kaikille kolmelle. Vito teki hienosti, nyt ollaan ihan selkeästi saatu kestoa ilmaisuun. RaaRaa sählää ja tarjoaa aikaa herkästi köllimistä, eli sille ei olla saatu yhtään kestoa vielä. Tacokin sählää aika lailla, tökkii purkkia tassuilla ja nenällä. Mutta pikkasen kestoa ollaan saatu, mutta pitää vielä saada enemmän kestoa. Kun Taco rauhoittuu niin onnistuu ihan hyvin ilmaisukin.
Vito myös harjoitteli sivulletuloa, ihan ei ole paikka selvä, jää välillä inasen taakse, ja välillä saattaa tulla inasen liian eteen. Sitten vielä istumista, maahanmenoa ja peruuttamista ja vähän syvälihasjumppaa. Hienosti teki.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti