tiistai 22. marraskuuta 2016

Kylällä kävelyllä

Kävin Tacon ja Viton kanssa kylällä kävelyllä tänään. Vito ottaa aika paljon mallia ja tukea Tacosta. Oli ihan hyvä etten ottanut RaaRaata mukaan, koska se nyt ei ihan hirmu hyvin käyttäydy aina kun tulee vastaan koiria ja sitä ahdistaa. Tacon kanssa kun on niin voi keskittyä melkein kokonaan Vitoon, kun taas jos RaaRaa on mukana joutuu käskyttää RaaRaata koko ajan jolloin ei pääse ohjaamaan Vitoa vaan sen vaan ottaa mukaan.
Kotona sitten otin RaaRaan pihalle ja tottistelin pikkasen. Hain rauhaa ja kontaktin pitoa, ilman sähläämistä, oli vaikeaa RaaRaalle. Mä olen ruvennut treenamaan vahvaa katsekontaktia RaaRaan kanssa. Olen ajatellut, että tekisin katsekotaktin sille vahvaksi ja kannattavaksi ja ruveta käyttämään sitä myös lenkillä, kun sitä ahdistaa.
Vito teki pihalla pientä seuraamista ja sivulletuloa (sekä oikealla, että vasemmalla puolella, vasen pikkasen parempi) ja takapäänkäyttöä. Sitten pientä istumista ja maahanmenoa. Pari peruuttamista myös.
Sisällä vielä kaikki tekivät noseworkin ilmaisua. Taco taas kiskaisi hajun ulos purkista ja sähläili, Sai se tehty pikkasen kestoakin, mutta nopeat on vielä. RaaRaa sähläili kanssa aika lailla ekaksi, sitten rauhoittui miettimään, niin sain mä jopa pari ihan ok ilmaisua. Vito sähläsi kanssa ekaksi, mutta muisti nopeasti mitä tehdään ja sille rupesin nyt opettaa käskyä (lukt) mukaan. Siltä voi jo pyytää pidempää kestoa. Ajattelin nyt pari kertaa vahvistaa käskyä ja sitten siirytään seuraavaan vaiheeseen.
Vitolla on vissiin tulossa joku uhma-vaihe. Livahti ulos omine lupine ovesta tänään ja eilen kävi lasten huoneissa (koiravapaata aluetta meillä), ryntäsi myös koirahuoneesta ulos, eikä meinanut millään suostua menemään takaisin tänään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti