perjantai 23. lokakuuta 2015

Perjantaikivaa

On se kivaa kun tällä hetkellä teen 4 päivästä viikkoa, niin pääsee perjantaisin treenamaan aamupäivällä halliin.
Tänään RaaRaa sai tehdä kunnon treenit ja Taco taas hieman kevyemmät.
RaaRaa aloitti:
- Etäisyyden arvio, putki takana häiriönä/palkkana. Jätin RaaRaan noin 5 askeleen päähän ekasta apuhypystä. Eka etäisyyden arvio oli noin 9 askelta ja siitä lähdin pidentämään noin 2 askelta kerralla. Laukka-askel tuli väliin toisella siirolla. Ekaksi tuli lähinnä rytmirikko, mutta sitten otti laukka-askeleen väliin. Sitten taas kahden siiron jälkeen rupesi hakemaan toista askelta väliin. Ei ollut ihan hyviä askelia. Kokeilin laittaa bumppeja avuksi, mutta ei ihan toiminut vaikka pidensin vielä väliäkin noin yhdellä askeleella. RaaRaalla oli pikkasen vaikea saada toista vahvaa laukka-askelta väliin. Palasin sieltä noin 13 askeleen väliin, tuli hyvä laukka-askel väliin ja sitten vielä 9 askeleen väli, hyvä in and out. Hyppy oli 45 cm.
- Korkeuden arvio kolmella etuhypyllä ja okseri. Jätin taas RaaRaan noin  5 askeleen päähän ekasta hypystä. Okserin takarima oli ekalla kerralla 50 cm, aivan liian korkea aloitus RaaRaalle tähän tehtävään. Eturima koko ajan 15 cm alempana. Leveys noin 2 jalkaa. Tiputin alas 35 cm. Ja siitä käytiin ylhällä 50 cm. 35-45 menee ihan hyvin, mutta herkästi tulee epävarmaksi jolloin selkä tippuu ja hyppy vino, yliyrittää ja ähisee nousussa. 50 cm hieman liikaa.
Tänään venyytti paremmin alkuhypyt, eikä kertaakaan ollut kiinni 3 hypyssä kummassakaan tehtävässä. Hmm, johtuikohan siitä, että ei ollut kiinni ekassa hypyssä? Sen sijan huomasin, pari kertaa, että RaaRaa istui pikkasen vinossa lähdössä.
RaaRaa otti tässä taukoa ja treenasin Tacoa. Tauon jälkeen RaaRaa teki vielä:
- Setpoint, etuhyppy 4 askeleen päässä, palkka aika lähellä setpointtia. Okseri taas noin 2 jalkaa leveä ja eturima 15 cm alempaa kun takarima. Tehtiin 45-60 cm. Tuli oikein hyviä painonsiirtoja, ei ähinää, ei vinoutta, eikä muuta ongelmaa. Luulen, että olisi tehnyt vielä ihan hyvin 65 cm, mutta tuli niin hieno painonsiirto 60 cm ja halusin palkata myös helpottamalla.
- Vahvistin vielä hieman A-kontaktia ja puomia, tuli hyvin joka kerta, varsinkin A:han olen tyytyväinen, puomia saisi tulla pikkasen lujempaa alas ja välillä pakittaa ylös 4 on asentoon.
- Kepit pari kertaa, kerran hävisi rytmi, muuten hienosti vaikka tuli tosi lujaa putkesta keppeihin.
- Putkijarrun ja putken jälkeen suoraan eteenpäin erottelu ja päällejuoksun tulemista. Hieman jouduin tiukemmin käskemään tulemaan putkijarruun, olisi mieluummin edennyt vaan. Selkeästi osaa putkijarrun, kunhan malttaa kuunnella.

Tacon kanssa tehtiin:
- Hyppytekniikkana korkeuden arvio 50-65 cm okserilla. Jostain syystä laittoi askeleen väliin 60 cm kohdalla. Otin sitten vauhtia mukaan, ei auttanut, mutta kun hieman kuumensin ja juoksin itse mukana niin jäi askel pois ja oli oikein kaunis hyppy.
- A:ta ja puomia. Helpot, juostiin kilpaa kontaktilla ja palkka nimenomaan kontaktilla. Puomilla myös bumppi ohjaamassa nousukontaktia. Parani kerta  kerralta. Rupesi jo hieman polkasemaan etutassut maahan. Pitää vahvistaa näitä, niin varmasti nopeutuvat taas. Hieman kyllä himottaisi yrittää opettaa Tacoa (ja RaaRaatakin) juoksu A:ta, mutta toisaalta pelottaa, että mulla onkin sitten koirat jotka, ei tee yhtään hyvää kontaktia. Noh, pitää vähän miettiä. Ehkä mä odotan ja koetan opettaa Tacolle juoksuA:ta kun se alkaa eläköitymään aksakisoista. Niin ei haittaa niin paljon jos hommat kusee.

Kotona sitten molemmat koirat pääsi/joutuivat kunnon pesuun. Taco jopa melkein tykkää pesusta, mutta RaaRaan ilme on aika kertova, se on hyvin säälittävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti