sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Taco kisaamassa ja RaaRaa hyppytekniikkaa

Tänään oli kisat Kirkkonummella, kolme Esa Muotkan rataa. Ei mitään helppoja ratoja, mutta ei myöskään mahdottomia. Eka rata ihan ok 5, kielto pituudelta kun olisi pitänyt ottaa yksi askel lisää niin olisi varmaan mennyt. Toka rata hyvä 0 rata, pientä säätöä alussa, muuten oltiin hyvin yhdessä tekemässä. Sijoitus 3, pitää yhä nopeammin vapauttaa kontakteilta, eli vapautus mun liikkeeseen, ei niin, että menen ns valmiiksi seisomaan ja vastaanottamaan kontakteilta. Kolmosrata, säätöä alussa ja onnistuin päästämään Tacon esteen väärälle puolelle ja hyl. Loppurata menikin sitten aikas hienosti. Eli ihan hyvä kisapäivä. Illalla hieroin Tacon läpi, ei mitään pahempaa ainakaan löytynyt.
RaaRaa pääsi tuuramaan hyppytekniikka treeniä Mari Sydänmaanlakan treeneissä illalla. Tehtiin etäisyyden arviota ja setpoint korkeuden arviona. Ekaksi etäisyyden arviota. Ekaksi helppo väli ja siitä venyyttämään noin 1,5 askelta kerralla, askeleen otti väliin jossain ehkä 14 askeleessa, tai siis oli enemmänkin rytmirikko, laitettiin bumppi avuksi ja pikkasen vielä lisää etäisyyttä. Teki kivasti. Bumppi pois ja teki yhä kivasti. Tästä palkaksi lyhyt väli. Palkkasin myös välillä päästämällä RaaRaan putkeen. RaaRaa teki ihan hyvin nämä, mutta jostain syystä se haluaa hypätä apuhypyt, niin että tulee alas hyvin lähelle hypättyä estettä. Pitää yrittää muistaa kysellä Vapulta tästä kun mennään sinne ensi kuun lopussa. Mari oli hieman sitä mieltä, että voisi alkaa ottamaan enemmänkin vauhtia mukaan hyppytekniikkatreeneihin. Hieman on RaaRaa ruvennut roikkumaan lähtöasennossa, pitää ruveta treenamaan sille kunnon istuminen. Setpoint treenissä tehtiin korkeuden arvio, ekaksi tehtiin niin, että palkka kaukana setpointista ja itse en ollut ihan kiinni palkassa vaan viistosti eteenpäin. Huomasi, että hieman häiritsi RaaRaan keskittymistä. Se selkeästi tietää, ettei vapautuslupaa tule, ellei katso eteenpäin, mutta välillä on vaikeaa, menee vilkuiluksi ja silloin se on epävarma lähtiessä. Takarima nostettiin johonkin 55 cm, hypyn ja okserin väli noin 5,5 jalkaa. Otettiin vielä  niin että palkka heti setpointin takana ja itse olin vierellä, haettiin nimenomaan painonsiirtoa, tässä nostettiin vissiin 40 cm. Hyvin teki. Setpointharkkaan voisi ainakin välillä laittaa spiderin, tulisi vielä paremmat painonsiirrot. Kaiken kaikkiaan RaaRaa teki hyvin. Mari kiinnitti huomiota, että RaaRaa herkästi vetäsee etujalat liian nopeasti ylös, nykäsee ne ylös vaikka ei tarvitse (epävarmuutta?). Pari kertaa myös ähisi hypyssä, mutta ähinät on aina nousussa ei alastulossa, mikä olisi pahempi.
Huomasin, taas verkatessa RaaRaata, että joku pieni jumi sillä on lantiossa, loppuverkassa ei niinkään näkynyt. Venyttelin molemmat koirat kunnolla nyt illalla vielä. Pitäisi varmaan yrittää venyytellä  niitä enemmän, vaikka ihan päivittäin pienet venyytykset.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti