sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Agilitykisoissa harjoittelemassa

Olin koko viikonlopun töissä agilitykisoissa. Tänään mulla oli Taco mukana autossa. Ei ollut rikkonut mitään eikä edes riisunut takkiaan. Kun työvuoro oli ohi käytiin Tacon kanssa ekaksi pikkulenkki ja sen jälkeen halliin. Oli junnu niin täynnä virtaa. Piippaili, hieman haukahteli ja pomppi ympäriinsä ja koitti saada koiria leikkimään. Nameja ei ottanut vastaan. Lelulla sen sijan leikki  hyvin ja tottelikin kun itse antoi rauhallisia mutta tiukkoja käskyjä. Palkaksi leikkiä.

Seuraavaksi menin hallin viereen treenailemaan. Otettiin esteen takana paikalloloa istualteen. Istui erinomaisen hyvin. Varmistin kylläkin remmillä ettei lähde minnekkään. Pari muutakin koiraa harjoitteli jotain. Hieman oli Taco kiinnostunut kun muut treenasi muttei hysteerisesti, luultavimmin olisi pysynyt mun mukana mutta mä en luota koiraan vielä. Seuraavaksi otettiin 2on2off puomilla, onnistui hyvin, toissella kerralla vaan Taco meinasi mennä suorittamaan puomia kun halusin sen ainoastaan loppuasentoon. Hyvin se pysyi siinä vaikka heittelin lelua ja liikahtelin itse. Sitten vielä pari kertaa kepit, meni todella hienosti, varmistin remmillä ettei lopeta liian aikaisin ja pysyin koiran takana. Vähitellen pitää poistaa remmi ja ruveta kulkemaan eri paikoilla kun koira suorittaa ja sen lisäksi pitää ruveta treenaamaan eri sisäänmenoja.

Sitten vielä hetkeksi halliin, vaikeata Tacolla on rauhoittua siellä. Tekee kyllä mitä pyydetään, jopa asioita mitä ei osaa hyvin vielä niin koettaa parhaansa. Tein mm pangia milloin koiran pitää käydä kyljelleen makaamaan pää myös maassa mitä ollaan harjoiteltu vasta pari kertaa hallissa. Teki hyvin.

Sitten kotiin. Kotona harjoiteltiin boksia. Menee jo aika hyvin jos pakitan mutta kun vien koiraa niin että meillä on nokat samaan suuntaan niin jostain syystä menee poikittain. Ei vielä ymmärrä että haluan sen suoraan laatikonsuuntaisesti etutassut käymään laatikossa, pitää treenata paljon.

Käytiin vielä illalla koirapuistossa. Taco oli taas aika paljon narttujen kimpussa. Alkoi myös omimaan yhden koiran omistajaa, jopa ajoi pois kyseisen henkilön omaa koiraa joka on narttu. En tiedä olisko syy siinä että näillä on pikkupentu jota Taco haisteli viime viikolla ja se oli aivan myyty pennulle. Hieman oli poikakoirilla taas muutenkin kärhämää. Tacokin omi pari narttua ja ajoi osa muista uroksista pois. Saas nähdä joudutaanko me jossain vaiheessa jättämään puistoilut. Taco ei varsinaisesti haasta mutta se ei enään oikein väsistä ja sen lisäksi omii osa kavereista. Tacolla on myös hassu tapa kulkea tarhassa ihmisten jalkojen välistä ja jos se on jostain päättänty mennä niin sehän menee, myös ihmisten välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti