lauantai 8. lokakuuta 2011

Tottistelua ja hieman aksaa

Kävin tänään Västankvarnin kentällä hieman treenailemassa Tacon kanssa, ekaksi seuraamista, pitää olla tarkkana palkan kanssa ettei palkkaa kun koira edistää, teki hirmu hyvin täyskäännökset, ei enää loikkaa vaan on alkanut käyttämään peppuaan hirmu hyvin. Sitten luoksetulon pysäytyksellä, oli todella hyvä sitten läpijuoksuna, hidasteli hieman noin puolessa välissä mutta kun ei tullut pysäytyskäskyä pisti vauhtia ja sai lennosta palkan. Sitten vielä luoksetulo suoraan sivulle ilma apuja ja matka noin 15 m, hyvä. Liikkeestä seis huippuhyvä, liikkeestä istumaan, meni maate ekalla kerralla, toisella kerralla onnistui, sitten vielä liikkestä maahan, hyvin. Jostain syystä istuminen on Tacolle selkeästi vaikein liike tällä hetkellä. Sitten lyhyt paikallaolo jonka jälkeen noutoa metallikapulan kanssa. Taco ei pidä metallista mutta ottaa kyllä kapulan kun vaatii ja iloisesti liikkuu sillä mutta en vielä ole vaatinut kun että nostaa ja lähtee vähän tulemaan mua kohti niin saa tiputtaa kapulan ja ottaa lelun. Jotain ihmisiä ja koiria meni tiellä, hieman Taco otti räyhäävistä koirista häiriötä ja puhisi mutta jatkoi kyllä tekemistä mun kanssa kun käski olemaan kunnolla.

Lopuksi otin vielä pikkaisen aksaa. Tacon kanssa joutuu olemaan tarkkana jos este on ristikkona missä väli on niin korkea että koira mahtuu helposti ali, eli on jyrkkä risti, koira ei hakeudu helposti keskelle vaan pujahtaa reunasta ali. Noh onnistui aika helpolla kylläkin.

Omalla pihalla otettiin seuraamista, pakittamista, puunkiertoja sylkkäreillä, valssaten ja ihan lähettäen. Sylkkäreitä pitää harjoitella, irtoaa kyllä todella hyvin. Pupuistumistakin ollaan tänään harjoiteltu sekä ulkona että sisällä. Sisällä onnistuu hyvin mutta ulkona ei maltti aina halua oikein riittää. Maahan-istu tekniikka on musta parantunut kun ollaan harjoiteltu pupuistumista.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti