maanantai 6. heinäkuuta 2015

Mm-karsintojen finaalirata

Tänään oli hieman viileämpää joten koirat ja itse jaksettiin tehdäkkin muuta kun löhötä. Aamulla tehtiin pihalla hyppytekniikkaa. 
RaaRaa teki: 
- Perussarjaa oksereina ja 5 jalan välein. Otin pikkasen omaa liikettä mukaan. Aina kun otan uuden häiriön mukaan, niin ekalla kerralla hypyt huononee, mutta yleensä tokalla nykyään  taas tekee hyvin, eli suunta ihan selvästi oikea.
- Venyyvää, ekalla kerralla, ei venyyttänyt hyppyjä ja ottikin väliaskeleen tokalla vikalla välillä, tokalla kerralla pikkasen innostin leluun, niin teki hienosti. 
- Setpoint 35 cm, teki oikein hyvin, nurmikolla tosin ei kuule jos tömähtelee.
Taco teki venyyvää ja setpoint. Setpointin nostin 45 cm ja siltikin oli hirmu helpon näköistä.

Illalla hallille. 
RaaRaa teki:
- Kepit: 90 kulmasta haku kepeille, hienosti teki. Nyt otin myös mukaan, että jättäyden taakse, teki hienosti ja nopeasti loppuun saakka.
- Kaikkia kontaktiesteitä. Keinu hidas, muuten kaikki hyvin. 
Taco teki mm-karsintojen finaalirataa ja vitsi mulla on makee koira. Mä luulen, että löysin ainakin osasyyn miksi Taco tiputtelee rimoja aina välillä. Mä luulen, että se lukee mun asenetta aika tarkaan. Tänään mentiin asenteella, että mennään täysillä ja oikeasti tehdään kunnon aksaa, ei tullut kun yksi räpsähdys vikalla okserilla ja kerran meni rengas hipaisulla rikki. Hypyt olivat 60-65 cm. Sen lisäksi Taco teki muutenkin hirmu  huolellisesti hommia. Eli mitä opimme, tee eikä meinaa niin koirakin tekee ihan täpöllä ja kaikilla on kivaa. 
Mä niin odotan, että pääsisin RaaRaankin kanssa ratoja, mutta katsotaan nyt. Pitää malttaa tehdä hyppytekniikka kunnolla nyt. Mä uskon ja tiedän, että jos se alkaa ymmärtämään keskittyä hyppyihin ja hypätä hyvällä tekniikalle/kaarella niin radat ei ole ongelma. Sen saa kyllä hyvinkin nopeasti ylös kolmosiin. Mutta otetaan nyt maltilla ja kisohin sitten kun se on täysin valmis kolmosiin (eli lähinnä tekemään rataa 65 cm hypyillä).
Taco ruikkasi taas illalla. Nyt poistin siltä kaikki öljyt ruuasta ja zinkin. Se vaan tarvitsisi niitäkin kun sen polkuanturat tuppaa kuivumaan, mutta kokeillaan nyt pelkkää lihaa ja kuivaa pellavarouhetta ja merilevää ja maitohappobakteeerit ja lisätään vielä pikkasen luita ruokavalioon. Kyllähän se hieman puuttelisella ruualla pärjää muutamankin viikon kunhan sen vatsa rauhoittuisi. Se ihan selkeästi ruikuloi kun se liikkuu kovaa (stressivatsa). Nyt kun oltiin muutama päivä pelkästään pihaliikutuksella, niin ei ruikuloinut, mutta tänään taas ruikuloi treenien jälkeen, tosin vaan kerran.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti