keskiviikko 29. heinäkuuta 2015

RaaRaan hyppytekniikkayksäri ja Tacon aksaa

RaaRaa pääsi eilen hyppytekniikkayksärille Siuntioon. RaaRaa sai paljon kehuja. On kehittynyt selvästi ja selkälihakset ja korsetti parantunut paljon. Eli jumppaamista jatketaan, saatiin myös suositus vesijumpasta, ei uimista vaan liikkumista vedessä. Vesijumppa kun on nimenomaan hyvää takapäälle ja korsetille ja uiminen taas vahvistaa enemmän etupäätä. RaaRaan pitäisi oppia luottamaan takapään ja korsetin lihaksiin, varsinkin nyt kun sillä alkaa olemaan niitä ihan kivasti.
Tehtiin:
- korkeuden arvio viimeinen hyppy oli tasaokserilla 30-40 cm, palkka eri paikoissa ja myös pikkasen häiriötä, medivälit. Ihan hyvin.
- perussarjaa viidellä oksereilla 5 jalan välein, ok
- venyvää maksivälein, ei  ihan luottanut takapään voimaan, lähti vetämään etupäällä, ei ihan vielä pysty, tehtiin vauhtihäiriö, selkä tippui,tehdään vielä medi välein.
- sitten sarjaa missä oli ekaksi 15 cm hyppy, 4 jalkaa okseri takarima 30, eturima 25 cm, 6 jalkaa 25 cm hyppy ja vielä 6 jalkaa 25 cm hyppy. Oli selkeästi raskas RaaRaalle, tehdään vain 1-2 kertaa.
- sitten vielä setpoint ja ihan lopuksi setpoin ilman etuhyppyä 35 cm.
RaaRaa teki hirmu hyvin ja keskittyneesti töitä koko tunnin ja oli hyvin väsynyt lopussa. Kotiläksyinä  samat mitä nyt tehtiin ja lisäksi vielä taipumista hevoskenkä muodossa 20 cm hypyt 5 jalan välein. Kaikki vielä ilman vauhtia. Voidaan ruveta venyyvän ja perussarjan päädyssä, noin 15 jalan etäisyydellä pistää kontaktieste tai putki. Saadaan vaihtelua treeneihin.
Syksyn ryhmätreeneissä pidetään nyt rimat alhaisina, Vapun mukaan RaaRaalla on kaikki mahdollisuudet tulla hyväksi hyppääjäksi, mutta nyt on maltettava. Paljon itseluottamusta, mahdollisimman vähän ns huonoja hyppyjä etteivät vahvistu ja paljon onnistumisia. Pyritään saamaan 1, mielummin 2 kunnon hyppytekniikkatreenit viikottain ja syvien lihasten jumppaa vaikka päivittäin. Syvien lihasten jumpat ei edes kestä montaa minuttia tehdä päivässä, joten se ei ole kun omasta viitsimisestä kiinni. Voi olla, että sen kanssa tulee joutumaan tekemään hyppytekniikkaa paljon sen koko agilityuran ajan, että se muistaa käyttää selkäänsä kunnolla.
Siuntiosta ajettiin KKK:n hallille vielä treenamaan Tacoa. Joku oli rakentanut 29 esteen rata hallille. Sai juosta kun pieni eläin. Kivaa. Hieman väännettiin Tacon kanssa, että kuunteleeko mun käsikäskyä vai ei. Mä voitin jolloin meillä molemmilla oli taas kivaa. Mun pitää muistaa varoa, etten ota tavaksi vapauttaa Tacoa aalta liian aikaisin, se meinaa irtoaa A:lta samalla hetkellä kun annan luvan, eli jos vapautan harjalta se saattaa loikata. Mutta se ei lähde omine lupine, jos vaan vapautan sen oikein. Rata oli hirmu kiva ja Taco teki kivasti.
Sekä RaaRaalla ja varsinkin Tacolla on ollut pikkasen vaikkua korvissa viime aikoina. Ei mitään suurempaa, mutta pihalla pysymisen  kanssa on ollut hieman niin ja näin, luoksetulokäskyt totellan viiveellä tai sitten kun kiinnostavammat asiat ekaksi tutkittu, samoin pysäytyskäskyt. Päätin, että nyt taas käskytetään poikia hieman enemmän lenkeillä, ei vaan mennä omissa ajatuksissa vaan kuunnellaan. Tacolta korvat pyöri tänään lenkillä ja oli jokseenkin ihmeissään kun on pakko totella heti. RaaRaa taas ihan mielellään tottelee kun siltä vaati. RaaRaa on siitä hauska, että kun ottaa ns tiukan linjan Tacon kanssa, RaaRaa mielistelee mua paljon enemmän ja pysyy lenkillä lähempänä mua.
RaaRaa sai hieronnan tänään, se on vähän jäykkä lantiosta, laitoin molemmille  koirille botin illaksi, otan vielä  yöksi pois. Pitää seurata sitä, että pitääkö viedä johonkin hoitoon. Pitää myös miettiä pitäisikö viedä vesiterapiaan.
Sunnuntaina kisoihin Lohjalle Tacon kanssa, toivotaan kivoja ehjiä ratoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti