perjantai 20. marraskuuta 2015

Perjantai vapaata treenaten

Kävin hallilla tekemässä tänään pienet treenit koirien kanssa. Meillä on huomenna Tacon kanssa kisat ja koska pidin molemmat koirat saikulla ruikuloinnin takia halusin saada pikkasen Tacolta purettu pahimmat ylimääräiset energiat. Molemmat tekivät samoja treenejä.
- Putkilähetyksiä ja jarruja ja käännöksiä. RaaRaa teki paremmin, Tacolla hieman jarrut kateissa.
- Hyppytekniikkana alastuloa. RaaRaa teki medi välein, etuhyppy 20 cm, okseri takarima 35, eturima 30 cm ja takanaolevat hypyt 30 cm. Teki hirmu hyvin, nostin okserin 5 cm. Pitää vähitellen venyyttää tehtävää maksiväleiksi. Nyt RaaRaa ei tehnyt varoen vaan hyvin. Tein pienen liikehäiriön, eli jätin juosten. Taco teki normaalilla maksivälein, hieman halusi taas jäädä istumaan paino etujalkojen päällä, ei meinannut nousta sieltä ylös, kun hieman liikaa halua lähteä eteenpäin. Sai silti tehtävän tehty hyvin. Tacolle tein liikkuen tekniikan.
- Sitten vielä rata missä kaikki kontaktit mukana. Radalla myös takaakierto minkä tein sekä päällejuoksuna, että saksalaisena. RaaRaa yritti juosta sivusuunnassa ohi, en lisännyt apuja, vaan rähähdin sille, ettei ole tarkoitus flänkätä vaan kierrä käskyllä kierretään ja hypätään. Pikkasen huonosti suoristaa itseään, tekee liian tiukalla käännöksellä, meinaa siivekkeet lentää. Muuten teki ihan hyvin, ehkä voisi pikkasen nopeammin tehdä puomin. Hypyt oli 35-40 cm, kaikki meni nätisti.
Taco teki samat, keinussa kerran tarjosi hieman vinoa 2on2of, A:lla hieman hidas kun irtosin sivusuunnassa, mutta korjasi paremmaksi tokalla kerralla. Yhdestä rimasta jouduin hieman huomauttamaan keppien ja a: välissä, missä irtosin itse taas sivusuunnassa ja jätin Tacon yksin tekemään hyppyä. Ilkeästi vielä laitoin hypyn 65 cm, kun tiesin, että ilkeä paikka.
RaaRaa oli erittäin  positiivinen tänään, oli hyvä itseluottamus ja liikkui hyvin. Taco oli hieman huolimaton. Into korvasi hieman järjen.
Huomenna kisoihin Tacon kanssa. Ilmosin sen vielä ensi launtai Purinalle, vaikka halli on kylmä, enkä ihan tykkää pohjastakaan. Sitten jäädänkin kisatauolle ja vähitellen pidetään hieman agilitytaukoa kaikki kolme. Jos tänäkään talvena ei tule kylmyyden takia taukoa, niin pidetään joulun aikana nyt ainakin. RaaRaalla kun ei ole ollut oikeastaan treenitaukoa, niin nyt talvena on annettava sillekin taukoa. Koko kesän kun tehtiin hyppytekniikkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti