sunnuntai 8. marraskuuta 2015

Tacolla sm-0 ja mm-karsinta nollat kasassa

Eilen kisattiin kaksi agirataa ja yksi hyppärirata Ojangolla. Kivoja ratoja olivat.
Eka rata siisti 0, sijoitus 4. A:n kontakti hiipi, kun ehdin juoksemaan reilusti ohi, eli näki, että Taco ajatteli tuhmuuksia pysähdyksen suhteen. Toka rata ok 0, sijoitus joku hieman kauempaa, en muistanut tarkistaa. Mulla pientä yliyrittämistä, mutta ohjasin kuitenkin huolellisesti. Ja yes toinen tuplanolla ansaittu. Tällä radalla A parempi. Kummallakaan agiradalla ei ollut puomia. Hyppärillä ohjasin sitten huolimattomasti liikkuvan pakkovalssin ja Taco tuli hypyn väärinpäin, tyhmä virhe, koska rata oli muuten ok ja Taco teki hyvin töitä. Nyt on sitten 0 kasassa ensi vuoden sm-kisoja varten ja myös mm-karsinta 0. Ei mulla mitään asiaa minnekkään mm ole, mutta jos vaan koira ja minä ollaan terveitä, niin varmasti lähdetään kisaamaan karsintoihin. Voipi olla, että RaaRaan tavoitteet nyt hieman siirtyvät eteenpäin ja satsaan täysillä Tacoon. Tottakai RaaRaakin treenataan koko ajan, mutta kisaamaan en välttämättä lähde kun vasta syksyllä.
Nyt olen hieman kahden vaiheella kisataanko vielä yhdet vai kahdet kisat, ennen kisataukoa. Ajattelin ainakin ilmoittaa Tacon Purinalle 4 radalla kuun lopussa, mutta olisi pari muutakin kisaa minne voisi vielä mennä ja yrittää saada agiserti, niin Taco valioituisi. Toisaalta voisi alkaa ruveta hinkkaamaan kontaktit kuntoon nyt. Ja yhä edelleen mun oma kisavire pitää saada paremmaksi. Löysyys pois, enemmän liikettä ja rohkeampaa ohjaamista. Mä ehdin nykyään paremmin. Ei pitäisi miettiä missä voin säästää omia askelia, vaan miten saan ohjattu koiran linjat paremmiksi. Tacokin löytää yhden vaiheen lisää kun itse liikun kunnolla, enkä laiskottele ja sievistele. Koira nauttii selkeästi kun teen itsekkin kovemalla drivella. Tosin tämä asenne pitää myös muistaa treeneissä.
Tänä talvena ajattelin yrittää pitää hieman pitempää agilitytaukoa kun edellisenä vuonna. Ei taidettu pitää kunnon taukoa laisinkaan viime vuonna. RaaRaa ei kesälläkään saanut kunnon taukoa ja ollaan tehty koko syksy aika paljon hyppytekniikkaa, joten sekin ansaitsee jo hieman agilitytaukoa ja varmaan itsellekin tekisi ihan hyvää lomailla pikkasen agilitystä. Katsotaan nyt mitä maltan pitää. 11.12 on molemmille pojille vielä Jennan treenit, mutta nyt on hieman harkinassa, pitäisikö koirat pistää jo sen jälkeen tauolle vai treenataanko vielä seuraava viikko.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti