lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kertaus on opintojen äiti (tai jotain sinne päin)

Aamulla  oli Essin jalkapallo areenalla. Otin Tacon mukaan ja tottistelin pikkasen kun ne ampui vissin jollain haulikolla joka on siinä lähellä. Näki hyvin koirasta  ettei oikein tykänyt paukuista. Heti kun kerroin sille, että töihin ilme oli helpotunut, kun tulee käsky se suorittaa sen ja se "saa unohtaa" paukut. Teki oikein nättiä seuraamista ja liikkeestä maahan. Luoksetulo stopilla oli hidas, paukut ei ole syy tähän vaan se, että Taco herkästi ennakoi stoppeja ja silloin se tulee luokse kootussa laukassa ja stoppikaan ei ole kovin terävä. Lopuksi vielä leikin pikkasen Tacon kanssa ja se oli ihan rento vaikka paukkui.

Tänään kävin hallilla tekemässä eiliset Teemun treenit. Valssi-harkka meni aika hyvin. Viimeinen kaari pikkaisen venyi ja kun tein takaaleikkauksella vaihdon niin ekalla kerralla koira kääntyi väärin. Viimeisen kaaren sain ihan ok:si kunhan rytmitin oikein ja kunhan en jäänyt toisessa päässä odottelemaan ja ihastelemaan koiraa. Piti kuitenkin muistaa ottaa koira mukaan joka hypylle ettei jäänyt hyppy välistä kun tultiin takasinpäin.

Toinen harjoitus takkusi pikkasen, kun koira oli ns taas hieman liikaa käsissä. Mutta sain senkin onnistumaan, muutaman toiston jälkeen ja nyt loppukin meni suunnitelmien mukaan, monella vastakäännöksellä. Taco kyllä kääntyy kivasti vastakäännöksillä, mun pitää vaan olla tosi tarkkana etten aloita liian aikaisin ja pitää muistaa tukijalka ja keilaus matalalla kädellä.

Kolmas rata onnistuin vetämään koiran 3-4 välistävetoon, että kyllä Taco tulee hyvin käteen, en tiedä miksei eilen oikein onnistunut. Tänään muistin leijeröidä 8 putken ja tarkalla ohjauksella ehti hyvin ohjaamaan takaakiertoon. 11-12 persjättö, 12 vastakäännös ja eteen. Persjätön kanssa sai olla tarkka ettei jäänyt koiran jalkoihin, mutta kunhan taas heti lähti liikkeelle kun koira lähti  takaakiertoon niin oli hyvä.

Neljäs harkka: matalalla kädellä kolmosen yli, vastakäännös ja takaakiertoon, 6-7 persjättö ja taas sai olla tarkkana ettei kiskassut koiraa pois 6 hypyltä, perusohjaamista 7-8 kaari tuppasi hieman venymään jos ei ohjanut hyvin tiukasti. Putkeen pikkainen putkijarru ettei se tykittänyt kovin pitkälle kun silloin sai kyllä koira 11 hypylle, mutta sitten se menikin herkästi vikalle hypylle. 12 hypylle taas vastakäännös ja takaakiertoon 13 ja  sitten vaan hyppy 14.

Tacolla oli aika kuuma kun lopetettiin mutta silti se vielä tarjosi keppejä ja putkea kun lähdettiin hallilta, ettei se sitten vissiin niin loppu ollutkaan. Hyvät treenit oli taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti