lauantai 27. huhtikuuta 2013

Kisaraportti Kirkkonummelta

Oltiin Kirkkonummella tänään. Ekalla radalla kaksi rimaa alas, ärsyttävästi heti eka rima alas. Myöhemmin tuli vielä toinen rima alas. Rata oli muuten hyvä ja ehjä, missään vaiheessa ei tullut mitään panikkipelastuksia, rata meni aika lailla suunnitelman mukaan. Etenemä oli hyvä: 4,16 m/s, jos rimat olisi pysynyt ylhäällä niin olisi  ollut selkeä voitto, mutta turha jossitella, kaikki pitää onnistua.
Rata suunnilleen:
Vastaanotin koiran lähellä puomia, olisi pitänyt katsoa koiraa hetken pitempää, niin olisi rima ehkä pysynyt. Irrotauduin sivusuunnassa 3 taakse tekeemään persjättöä (alkuperäinen suunnitelma oli valssata jotta saisin varmistettua puomin, mutta tehtiin nyt näin), koira pikkasen lähti omine lupine puomilta. Tavallista perusohjausta, pitäen ääntä  kun koira oli putkessa, kääntyi hyvin pituudelle. Tarkka ohjaus putkeen, vartalo ja varpaat ja kaikki putkea kohtaan. 12 Aa:lla irtoaminen taas sivusuunnassa, persjättö 13-14 väliin, persjättö 15-16 väliin, keinulla Taco taas meni täysillä, mutta sai tehtyä 2on2off, ja loppuun. 17 olisi ehkä ollut hyvä jaakottaa, mutta nyt vain kutsuin. En muista mikä toinen rima oli kun tippui, mutta nyt pitää tehdä hieman hyppytekniikkaa pihalla, että saadaan hypyt varmemmiksi, pitää myös miettiä olisiko syytä hieman huomauttaa koiralle ettei tykkää rimojen tiputtelusta.




Toinen rata: voittonolla, -9,50, etenemä: 4,20.

Tökkäsin koiraa takaakierrolle, ja valssi 2-3, valssi oli hieman liian myöhäinen ja liian lähellä estettä, olisi pitänyt luottaa koiraan enemmän ja liikkua ajoissa ja valssata enemmän kohti toista siivekettä, koira pelasti tämän. 4 hyppy ohjasi koiraa putken taakse jos ei ollut tarkka, Tacokin korjasi hyvin suunnan mun ohjauksen mukaan. Aa:lta mukaan tarkasti taas. Perusohjausta, päästin koiran mun ohi renkaalle, että näin koiran kunnolla surotittamassa rengasta ja annoin sille tilaa, takaa-ohjausta putkeen. Valssi 13-14 väliin, taas valssasin hieman liian lähellä 13 estettä ja koira melkein sylissä, onneksi rima pysyi. Pituus ja kepeille käskyin vaan, Taco haki tosi hienosti kepit. Tutustuessa rataan olin ajatellut jaakottaa 16 mutta perusohjasin kuitenkin radalla, ihan ok käännös. Vikalla hypyllä tiesin, että 0 alla joten annoin erillisen hyppykäskyn vikalle esteelle, ja jes voittonolla. Taitava, taitava Taco. Palkintojen jaossa, koira oli taas mun selän takana, se oli vaan menossa radalle. Hyvä kisapäivä oli, näitä lisää kiitos :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti