torstai 11. huhtikuuta 2013

Ti ja ke treenit

Tiistai rata:


Tämmöistä rataa tällä kertaa. Eli heitto yli , persjättö 2, tarkka jaakotus kolmosella ja oikealle käännös ja 4 kautta kepeille. 6-10 kokeiltiin parikin eri tapaa,eli ekaksi otin koiran käteen 6 jälkeen, matalalla kädellä 7 yli ja tiukka käännös vasemmalle, 8 yli matalla kädellä jaakotus, tiukka käännös ja ohjaaja liikkuu reippaasti, että ehtii ohjaamaan takaakiertoon. Toinen tapa, valssi 6-7 väliin, jaakotus 7 yli matalalla kädellä, tiukka käännös oikealle, 8 yli jaakotuksella matalalla kädella ja nopeasti  10 takaakiertoon. Tämä oli hankalampi meille mutta uskon, että pienellä harjoitellulla on nopeampi tapa. Piti vaan olla tarkkana ettei ollut liian lähellä 8 kun ohjasi sen,koska silloin ei ehtinyt 10 takaakiertoon.
10-11 väliin persjättö, 12 takaaleikkaus, tässä Taco tiputti pari kertaa riman kun kerroin inasen  liian myöhään käännöksestä. 14 kunnon lähetys ja liikkuu, persjättö 15-16 väliin, 15 jäi pari kertaa välistä, pitää muistaa merkata vaikka tekee persjätön. 17 rytmitys, koira käteen, mutta takaakiertoon. Lähetys putkeen, saksalaisen 20 ja lähetys 21. 6-10 kuvio pitää ehdottomasti treenata, saatiin onnistumaan, mutta haluan sujuvammaksi, 14-19 olisi myös hyvä treenata. Lopussa tehtiin taas rallattelua ja toi koira kyllä tietää odottaa sitä, kiesus kun kävi kierroksilla. Taisi onnistua kolmannella yrittämällä, kun ohjasin riittävän hiljaa ja tarkasti. Putkijarruakin teki todella hyvin kun rytmitin. Tehtävänä oli koira täysillä muutamia esteitä ja putkeen irtoen pitkälle, sitten putkijarru seuraavaan putkeen, tiukka käännös persjätöllä ja taas käännös. Taitava koira kunhan maltetaan.

Keskiviikko rata:
Tavallistaa perusohjaamista, 6-7 väliin valssi   (meinasi tulla hieman hoppu), jaakotus, että sai koiran 8 yli ja tarkka ohjaus kepeille. 10-13 kokeilin kahdella tapaa. 10 pakkovalssilla, ei saa pakittaa ja piti olla todella tarkka ohjaamisessa, ettei myös kiskassut koira pois kepeiltä liian aikaisin. Liikkeelle  reippaasti, pyrkien rytmitykseen että sai välistävedon onnistumaan. Ekalla kerralla välistäveto onnistui (pakkovalssin kanssa oli hieman ongelmia, pakitin, liikkeelle liian aikaisin/liian myöhään), mutta kun väsyttiin en muistanut rytmittää ja välistäveto ei millään meinanut onnistua. Toinen tapa: takaakierto 10, (jaakotus) liikkeelle terävästi ja nopeasti 12 hyppyä kohtaa, persjättö, merkaten 11 hyppy, koira selän takaa vasempaan käteen käskien takaakiertoon, persjättö koira oikeaan käteen ja takaakiertoon 13. Toinen tapa hyvin haasteellinen mutta kun onnistui (käytiin huilimassa välillä, että saatiin onnistumaan) oli todella toimiva. Tämä kuvio ehottomasti treenattavaksi.   13-14 persjättö, perusohjaus keinulle, niistontapainen 16, normaalit takaakierrot 17-19, 20 tarkalla ohjauksella ettei koira juokse ohi A:lle, piti mennä riittävän lähellä putkea, ja varpaat ja vartalo ja katse mukaan ohjaukseen 20 hyppyyn ja vielä äänikäsky, ja sitten vaan täysillä.

Keskiviikkona tokoiltiin myös: ruutuun lelulle pitkältä matkalta, ekaksi hieman hidas, mutta meni hyvin. Nouto, ekalla tiputti kapulan, leikki kapulalla, tokalla hyvä. Seuraamista, ok. Häiriötreeninä kaukot, parista metristä, otti häiriötä, piti huomautta että keskittyi. Liikkeestä istu, maahan ja seis häiriöllä, oli aika etevä, ei ottanut hirveästi häiriötä, pikkasen paineistui odotellessaan mua. Paikallaoloa Miilun kanssa, tehtiin hieman häiriötä niille pyörien niiden ympäri. Taco teki taas paremmin, ei ole paineistunut Miilusta yhtään, pikkasen paineistuu henkilöhäiriöstä (häntä heiluu, saattaa haukotella, lipittää). Sitten vielä istuminen paikalla, oli hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti