maanantai 15. syyskuuta 2014

Hyl, hyl, hyl ja fyssarointia

Eilen oltiin Tacon kanssa kisaamassa kolmen radan verran hyllyjä. Ekalla radalla koiralla hirtti hieman kiinni. Ei mitään haluja jarruttaa tai tehdä lyhkäsiä hyppyjä, se vaan kaahasi ja tiputteli rimojakin matkan varrella. Ainoat hyvät asiat oli lähtö, kontaktit ok ja kepit. Kävin ennen seuraavaa starttia hieman keskustelemassa koiran kanssa pitääkö totella jarruja vai vaan laukata läpi, niin johan alkoi löytymään. Toka rata oli hyvä, mutku mä en tarkasti ohjanut putkeen niin koira nappasi yhden hypyn välistä ja yksi rima tuli alas kun rytmitin kesken hypyn. Kolmas rata niin unohdin pituudella kertoa, ettei vielä kaahata loppusuoralla vaan piti vielä kääntyä, eikä ollut muutenkaan mikään kaunis rata, hieman kaaosmainen.
RaaRaa sai olla mukana. Pikkasen treenattiin sen lisäksi kentällä. Se itseasiassa tekee aika hyvin häiriössäkin. Paitsi, että sen kanssa saa olla hirmu tarkka ettei ala paimentamaan muita koiria, se on todella ärsyttävää kun se alkaa paimentamaan, sitä joutuu aika kovaa käskyttää kun paimennus on päällä. Mutta jos sen saa tekemään hommia se on helppo pitää mukana. Treenattiin 2 on 2 off, mielestäni teki hyvin, hypyllä valssia ja takaakiertoa ja vielä lelun nostoa vaikka juoksen eteenpäin. Nämä onnistui kaikki hyvin.
Tänään oli koirien fyssarointi. RaaRaa yritti räkyttää ihmiselle tänään, pientä murkkuilua. Taco taas pikkasen painostui kun joutui komentamaan RaaRaata, mutta rentoutui hyvin käsittelyyn. RaaRaa tarkkaili hyvinkin pitkään käsittelyä ja vahti Tacoa. Pientä kireyttä löytyi lapojen välistä Tacolla, mutta hyvin aukesi. Nyt pitäisi ihan oikeasti venytellä kunnolla sen kylkiä ja trapetsiusta, varmistin vielä ohjeet tänään uudestaan. Sen lisäksi pitää seuruutta oikealla puolella.
RaaRaallakin pientä kiristystä, mutta antoi hyvin käsitellä itseään. RaaRaa on aika löysä takaa, etupää on aika hyvä, mutta takapään syvät lihakset pitää nyt jumpata ihan kunnolla. Sen lisäksi venyytykset. RaaRaa on hieman ilkeä tällä hetkellä Tacon kanssa, mm RaaRaa pelkällä katseella ajaa Tacon pois. Sen lisäksi se on pikkasen alkanut vahtimaan mua. Se saattaa murahtaa jos joku lähestyy mua, ja yrittää muutenkin olla koko ajan siellä missä minä olen. Oikea teinikakara.
Tosin Taconkin kanssa meillä on ollut hieman keskustelua tottelevaisuudesta kun ollaan lenkillä. Se on nyt pari kertaa karanut muiden koirien luo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti