tiistai 30. syyskuuta 2014

RaaRaan agilitytreenit

RaaRaan kanssa on hirmu hauskaa treenata aksaa. Vaikka se aika herkästi räyhää muille koirille lenkillä niin hallissa se kestää todella paljon häiriötä treenatessa. Se ei ole ihan hyvä ns hengailussa, mutta treenatessa se tekee ihan satalasissa. Tosin ihan aina ei olla ihan samaa mieltä mitä tehdään. Mutta vaikka muut koirat on todella lähellä sen tehtäviä niin se ei anna niiden häiritä. Hengailukin onnistuu paremmin nykyään, ainkaan RaaRaa ei huuda täyttä kurkkua, hieman saattaa riehua, mutta ei pahasti. Treeneissä tehtiin sekä etenemistä ja este hakuisuutta, taas parempi kun viimeksi, sen lisäksi tehtiin kännöksiä, teki muutaman todella näppärän käännöksen. Ei saa painostaa liikaa, mutta pitää kuitenkin selkeästi kääntää. Pari kertaa tuli rima alas pienessä vedätyksessä, rimoissa pitää olla tarkkana. Ehdittiin me treenata rengastakin sekä kutsumalla, että lähettämällä. Rengas oli ketjurengas ja korkeutena kolme pykälää ylöspäin medi-renkaasta. Hienosti teki.
Mulla on ollut nyt lenkillä mukana pet-corrector pullo ja se toimii todella hyin RaaRaan kanssa. Sen lisäksi olen nyt pari kertaa käyttänyt sitä irtokoiriin ja on nekin häipynyt hyvin vikkelään sen avulla, eli taitaa pullo pysyä lenkeillä mukana, vaaraton ja tehokas keino häätää vieraita koiria.
Tänään tokoiltiin RaaRaan kanssa. Se tekee seuraamista yllättävän hyvin treenimäärää nähden. Nouto on sille hankala, se kyllä tuo, mutta se ei millään malta tuoda kapulaa ja istua se suussa. Se suunnilleen heittää kapulaa mulle. Tehtiin myös stoppia, teki aika hyvin. Mun pitäisi ottaa tavoite RaaRaan kanssa tokossa ja ruveta tekemään, siitä olisi kyllä ihan tokokisoihinkin luultavimmin ilman ihan älytöntä tahkomista ja pään hakkamiista seinään. Ei siitä ehkä mitään huipputokokoiraa tulisi mun määrätietoisuuden puutteen takia, mutta varmasti osattaisiin tehdä ihan siistiä tokoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti