sunnuntai 28. syyskuuta 2014

Uusia hyllyjä ja paimennusta

Eilen oltiin Purinalla kisaamassa Tacon kanssa. Tuloksilla ei taaskaan juhlittu, 3 * hyl. Yksi ok hyl, yksi hyvä hyl ja yksi kunnon rävelletään hyl. Taco oli ihan suht hyvässä vireessä, mutta kun se tarvii todella tarkkaa ohjausta koko ajan ja mun pitäisi aina osata lukea sitä, että missä vireessä se on ettei oteta kieltoja myöskään. RaaRaa oli mukana lenkeillä, se on roturasisti, mielellään rähisee varsinkin pikkukoirille, harvemmin rähjää muille bortsuille eikä myöskään belkkareille.
Tultiin kotiin hallin kautta missä kävin Tacolle palkkaamassa kontakteista ja vedoista kun rimat pysyivät ylhäällä, teki hirmu hyvin. RaaRaa teki taas U-putkea missä välissä kaksi hyppyä linjassa. Vasemmalle kun tehtiin niin lähti taas ekalla kerralla vaan juoksemaan, mutta skarppasi hyvin kun tylysti kielsin. Kertaakaan ei mennyt selän taakse. Oikealle tehdessä teki joka kerta oikein. Sen lisäksi tehtiin pussia, ei muuta ongelm, kun että ekalla kerralla tuli mun jalkoihin niin, että meinasin talloa tassujen päälle. Sen jälkeen ei kääntynyt niin vaan eteni eteenpäin. Rengasta tehtiin, ekaksi min/medi korkeudessa, sitten nostin pari pykälää. Tuli kehikosta kun en niin selkeästi merkanut renkaan keskikohtaa. Totesin, oho ja uudestaan mutta hieman paremmalla merkkauksella niin RaaRaa teki oikein. Tein myös lähetyksen renkaalle, teki hyvin. Pikkasen vahvistin 2on2off paikkaa puomille, niin että itse jäin hieman koiran taakse, oli heti vaikeampaa RaaRaalle, mutta ihan ok:sti teki. RaaRaalle 2on2off on vaikeampi oppia kun Tacolle, ja uskon, että tulen joutumaan olemaan ihan supertarkka sen kanssa, ettei se ala roiskimaan.
Tänään RaaRaa pääsi paimentamaan. Harjoiteltiin suuntia, mun pitää muistaa käskyjen annossa muuttaa äänensävyä, eikä vaan lyhyesti todeta vasen/oikea. Yritän pitää nyt vasen-käskyä pidempänä ja pehmeämpänä. Ruvettiin myös ottamaan mukaan maahan-käskyjä, mun selän taakse ja lähetystä sieltä myös, niin ettei koira aina ole tasapainossa. Teki hirmu kivasti. Tänään RaaRaa otti hieman osumaa yhden lampaan kanssa, kun lammas ei liikunutkaan niinkun RaaRaa oletti, yleensä RaaRaa on osanut hyvin lukea lampaita, mutta nyt epäonnistui, saas nähdä tuleeko fyssarikeikka taas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti