sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Aksailua molempien kanssa

Taco teki:
Hyppytekniikkaa ekaksi kaarevaa kolmella hypyllä 20 cm, 40 cm, 20 cm. Ei oikein hyppää kaarevana, otti väliaskeleen tokan ja kolmannen hypyn väliin, kun ei taivuta kroppaansa korkealla hypyllä. Pitää nyt yrittää taas jälleen kerran saada se taipumaan hypyillä. Voisi kokeilla josko se taipuisi vaikka 30 cm. Tein myös perushyppysarjan, niin että 1, 3, 5 hypyt oli 20, 4, ja  5 oli 40 cm. Tämä oli helppo Tacolle, ei kuulunut tömähdyksiä ja oli muutenkin ihan selkeästi hyvin helppoa.
Sitten rengas A:n ja lievestä kaarevan putken väliin, molempiin suuntiin vedätyksiä renkaalle. Keskittyi hirmu hyvin ja teki oikein joka kerta.
Pikkasen keppihakuja ja kepeillä mun häirintää, Taco tuli kerran pois mun häirinnästä 2. vikasta välistä. Muuten hyvin. Pikkasen käännöksiä, Taco kyllä kääntyy, mutta mun pitää todella ajoissa kääntää Tacoa ja varsinkin lyhyissä väleissä nämä on vaikeita.
Aksassa Taco toimi hyvin, mutta lenkillä se oli ihan hajujen maailmoissa, ihan selkeästi oli taas ollut juoksunarttuja alueella. Taco on muutenkin ollut hieman vaikkukorva. Toivottavasti kelit vähitellen paranisi, niin että pääsisi kunnon lenkeille. Uskon, että kunnon lenkit auttaisi näihin yleisiin käyttäytymishäiriöihin.

RaaRaa teki:
Hyppytekniikassa sama kun Taco. Oikealle taipuu selkeästi paremmin, vasemmalle tunki askeleen 2-3 väliin. Perussarjassa tömähtelyä alastulossa. Eli molemmat treenattava.
Rengasta putkea kohti, ekalla ok, tokalla räjäytti, meni epävarmaksi. Yritti ohittaa, en antanut, hyppäsi puhtaasti. Teki hyvin, niin RaaRaan 2on2offiin A:lle ja siitä lupa suorittaa rengas, teki hyvin. Muutama niisto, hyppää herkästi vähän turhankin läheltä siivekettä. Muuten on selkeästi parantunut, ei tarvi enään niin pitkään merkata, vaan pääsen itse nopeammin pois alta.
Käännöksiä valssilla, paremmin, mutta leviää hyvin herkästi kun tulee vauhtia. Hyppy lähtee liian kaukaa ja leviää liian pitkälle.
Puomia, vedätyksessä ok. Tein ekaa kertaa lähetyksellä. Puomi oli niin, että jouduin menemään aika läheltä puomia ja tämä aiheutti  sen, että RaaRaa vissiin koki, että tulen päältä ja se meni hieman vinolle linjalle, mikä teki sen, että  se tipahti alas. Uusi yritys ja nyt niin, että annoin hieman enemmän etumatkaa, ei ongelmia.
Yleensä mun mielestä nuorilla koirilla on hieman ongelmia takapään tietoisuudesta, mutta mun mielestä  RaaRaa on hieman hukassa etupään kanssa. Takapää toimii hyvin, riman tiputukset yms tapahtuu yleensä etupään kanssa, samoin puomilla jos on ongelmia niin johtuu etupäästä, takapää ei ole kertaakaan tippunut. Se yliyrittää hyppyjen (renkaan yms myös) kanssa ja muutenkin on hieman pedantti tekemisessään. Se on tavallaan hyvinkin kova koira,  mutta toisaalta hyvinkin epävarma ja hakee hirveästi hyväksyntää. Hassu pikkupoika. Ei mikään maailman helpoin koira. Mutta tykkään tehdä sen kanssa hirveästi kuitenkin. Ei ehkä ole kisavalmis vielä kesällä, vaatii ehkä hieman enemmän aikaa, mutta jos vaan pysytään terveinä niin saa siitä kisakoiran aksaan ajemmin tai myöhemmin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti