sunnuntai 18. tammikuuta 2015

Tänään taas hallilla

Menin hallille molempien kanssa. Samat tehtävät molemmille: hyppytekniikkana venyyvää hyppyä (kolme ekaa hyppyä 20 cm 6 askeleen välillä, vika hyppy Tacolla 60 cm venytin 13 askeleesta 20 askeleeseen ja takaisin, RaaRaalla korkeus 45 cm, väli 13 askeleesta 17 askeleeseen), taipumisjumppaa yhden esteen ympäri namipalkalla ja sitten vielä vauhtiympyrää 3 putkella hyppyjä ja muuri.
Taco teki aika kevyeesti venyyvän, 20 askeleen kohdalla laittoi toisen laukka-askeleenväliin, mutta heti kun lähdin supistamaan teki taas yhdellä laukka-askelella. Taipumisjumppaa tein 60 cm. Kääntyy ja taipuu hyvin niin kauan kun ei ole vauhtia, mutta heti kun tulee vauhtia haluaa hypätä ekaksi suoraan ja sitten kääntyä. Pakotin sen sitten olemalla sen edessä kääntymään niin sain paremmaksi. Viimeisenä harjoitteena tein sitten vauhtiringin. Hypyt oli 60 ja 65, muuri maksimikorkeudessa ylimääräisellä palikalla. Kerran tiputti yhden hypyn, eikä edes ekaksi tajunut, että oli tiputtanut kun oli niin kierroksilla. Mutta sen jälkeen teki tosi hyvin.
RaaRaa yritti venyyvän ekalla kerralla inarina, ei ihan onnistunut ja hyppäsi riman päälle. Ei muuta kun uudestaan ja ymmärsi laittaa yhden askeleen väliin. Venyytin sille väliä pienemmällä liikkeellä ja vain 17 askeleeseen, mikä oli sille vielä aika helppo. Takaisinpäin olikin sille vaikeampi, kun piti taas lyhentää askelta. Pistin sille vikalle hypylle vinoriman, niin este  näytti hieman vaikeammalta niin tuli hieman parempi laukka-askel väliin myös 13 askeleen välillä. Tein vielä ilman vinorimaa. Otti kyllä yhden laukan väliin, mutta jotenkin hieman hosui etusten kanssa, ei  viennyt etusia alleensa, eikä polkaissut kunnolla, ei tainnut tulla kunnon painonsiirto, ehkä? Sitten vielä kääntymisjumppa 40 cm hypyllä. RaaRaa tarjosi todella herkästi edestakaisin hyppyjä, ärsyttävää. RaaRaakin taipuu erittäin hyvin ja tekee jumpan hyvin ilman vauhtia (paitsi välillä tosin teki edestakaisin hyppyä). Mutta kun vauhtia otettiin mukaan, hypyistä tulee pitkiä laakeita, eli lähtee hyppyyn aivan liian kaukaa ja siksi myös hyppää pitkälle. Sain pari onnistumisia, sille pitäisi saada vahvemmaksi painonsiirto, hypyt on voimakkaamin lähdettävä takapäästä, voisi ehkä kokeilla käyttää enemmän apurimoja viistosti ja bumpeilla ohjata laukkaa. RaaRaa teki pari kertaa puomin, tuli kerran läpijuoksuna, tarjosi peruutusta ylös takaisin, mutta otin uudestaan koko puomin heti ja kunnon palkka, toimi.  Sitten vielä vauhtirinki, hypyt 40 ja 45 cm, muuri medikorkeus. Muuri ei tuottanut yhtään ongelmia, yes, voisi nostaa sen taas. Pari kertaa ohitti yhden hypyn kun hypyt kuitenkin ei ollut ihan suoralla linjalla, mutta aika hyvin se on alkanut hakemaan. Yhden kerran teki huonon hypyn ja oli nenällään, mutta hyvin keskittyi seuraavalla kerralla. On ihan selkeästi alkanut ymmärtämään, että kannattaa hieman lyhennellä tai pidentää askelta.
Molemmille koirille pitäisi tehdä treenien yhteydessä tota taipumisjumppaa ja/tai jotain hyppytekniikkaa, on selkeästi tehnyt hyvää Tacollekin tehdä hyppytekniikkaharkaa.

Yleisesti arkikäyttäytyminen on vähän niin ja näin. Taco jää kiinni hajuihin, eikä kuuntele, on joutunut kovistelemaan sitä aika paljon tästä. RaaRaa taas on lisänyt rähjäämistä. Nämä huonot käytökset johtuu ihan siitä, että koirat on päässyt liian vähän lenkille viime aikoina.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti