lauantai 3. tammikuuta 2015

Uusi vuosi ja vuoden ekat aksatreenit

Uusi vuosi vietettiin rauhallisesti kotona. Taco ei tykkää paukkuista, pyrkii syliin ja läähättää. Onneksi vasta siinä vaiheessa ryhtyi läähättämään ja stressaamaan, kun naapurit paukutteli. Mäen päällä kun ampuivat halusi sisälle, mutta sisällä rauhoittui vielä tässä vaiheessa. Laitoin Tacon koirahuoneeseen ja oven kiinni (RaaRaa oli jo häkissään nukkumassa tässä vaiheessa) hieman 12 jälkeen. Silloin paukkui vielä vähän. En kuullut mitään ääntä koirahuoneesta, eli nähtävästi Tacokin meni nukkumaan vaikka hieman vielä paukkui, olisi varmaan pitänyt laittaa se vaan heti koirahuoneeseen kun se rupesi läähättämään, mutta kun koirahuoneessa kuului aika hyvin paukut, niin ajattelin, että se stressaisi siellä. Ensi vuonna voisi yrittää antaa vaikka Serene um:ia tai jotain vastaavaa. Vaikka toisaalta Tacohan kyllä alkoi nukkumaan heti kun se teljettiin koirahuoneeseen. RaaRaa ei reagoinut yhtään paukkuihin, ihmetteli hieman Tacon stressaamista.

Tänään kävin aksaamassa hallilla. Ansku hieman katsoi Tacon puomia ja antoi mulle vähän ohjeita, ei saa tujottaa koiraa. Liikkeen kanssa teki hyvin, mutta jos ns otan vastaan himmailee vähän, eli treenattava, voisi yrittää nostaa Taco alasmenolle ja yrittää saada se patoamaan, pitää kuitenkin varoa, ettei se ala varastamaan puomilta. Voisi hieman käydä pajaamassa koiraa kun se on kontaktilla, ja tavallaan rauhoittaa kontaktillaoloa, vaikkakin Taco ei niin paljon tykkää pajaamisesta tässä, se haluaa mennä aksaa tai saada lelun. Tacon kanssa tein hyppytekniikkana alastulon ja etäisyyden arvoinnin. Sai tulla putken kautta, teki hyvin töitä. Sitten vedätin renkaalla, ei kertaakaan hajoittanut rengasta, vaikka tuli tosi lujaa renkaalle. Renkaasta suoraan eteenpäin hypyllä siitä poispäinkäännöksellä 180 asteen käännös suunnilleen ja kepeille, keppejen vierellä oli ansa hyppy, mihin Taco meni kerran, sitten rupesi kuuntelemaan. Tehtiin myös hypyllä oikealle ja vasemmalle käännöstä ja käännöksen jälkeen suoraan kepeille. Taco tekee ihan törkeän hyvät keppihaut.

RaaRaan kanssa tein rengasta, ekaksi yksinään, sitten hypyn kautta renkaalle ja sitten vielä niin, että renkaalta hypylle. Kerran RaaRaa tuli renkaan ohi kun oli rengas ja hyppy, sitä pitää vielä muistuttaa mistä hypätään. Tänään jouduin myös hieman torumaan RaaRaata kun ei malttanut odottaa lupaa lähteä suorittamaan, tässä pitää olla tarkkana, etten saa lähtövammasta koiraa. Tein myös RaaRaan kanssa saman hyppytekniikan kun Tacon kanssa, mutta vain lyhyellä vauhdilla, se tömähtelee aika paljon. RaaRaalle on yhä edelleen hankalinta mallata etäisyydet ekalle hypylle. Kerran lähti hieman huonolla hypyllä ekalla hypyllä jolloin okserin takarima (kakkoshyppy) tuli alas. RaaRaalle varman olisi helpoiten tehdä näitä tekniikkaharkkoja täysin vauhditta, mutta toisaalta harjoitus tekee mestarin ja RaaRaan hypyt on ihan selkeästi parantunut. Tein RaaRaan kanssa puomia tänään ekaa kertaa vapaana, kun meinasin kiskasta sen remmillä alas, kun se menikin niin lujaa. Ekalla kerralla juoksi puomin ohi, kun ei ollut remmiä, mutta seuraavalla kerralla taputin pikkasen puomia niin johan kiipesi, tuli niin lujaa, että luisui alas, kun yritti jarruttaa 2on2offiin. Ei muuta kun uudestaan, teki tosi hienosti vielä pari kertaa. Pitää muistaa RaaRaankin kanssa hieman rauhoittaa koiraa kontaktille ja hieman palkkailla sitä siinä olemisesta, nyt se on aavistuksen hektinen siinä ja on hyvinkin iso riski, että seuraavaksi mulla on varasteleva koira kontakteilla (ei kiitos!). Pari kertaa tehtiin vielä 6 vinokepit täysin auki vielä, remmi oli ihan löysällä, teki hienosti. Taidan ottaa seuraavalla kerralla kun treenaan keppejä toiset kuusi mukaan ja jos 12 vinokeppiä, menee hyvin , niin parin kerran jälkeen lähdetään reippaasti kaventamaan väliä. Aijon ottaa keppikäskyn mukaan vasta siinä vaiheessa kun RaaRaa menee koko 12 keppiä pystyssä, nyt vaan ohjaan sitä kepeille ja muistutan lelusta joka odottaa toisessa päässä. Onni on koira joka menee kuoleelle lelullekin. Tein vielä pari takaakierto hyppyä seinää päin, kerran lähti juoksemaan mun kanssa kilpaa, eikä malttanut ottaa hyppyä mua päin, mutta nyt tein ihan tylysti niin, että kielsin RaaRaata ja samantien uudestaan samallal lailla, hyvin korjasi ja siitä kunnon leikit. Eli selkeästi tiesi mistä toruttiin, aikaisemmin en ole torunut, olen vaan todennut jotain oho ja uudestaan. Tämä ei läheskään aina ei ole auttanut vaan olen joutunut helpottamaan tehtävää. Yleensä en tykkää, että torutaan tai/ja kielletään koiraa agilityssä, mutta toisaalta olen huomannut, että jos koiralta vaaditaan mitä se osaa, se myös kehittyy nopeammin. Aina se ei vaan ole niin helppoa tietää osaako koira jotain vai ei ja sen takia pitää olla varovainen kieltojen ja torumisen kanssa. Hyvät harkat molempien kanssa. Huomenna RaaRaa pääse Juhan valssiharkkoihin, jee kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti