perjantai 16. tammikuuta 2015

Aksat

Maanantaina kävin RaaRaan kanssa treenamassa vaikkei ryhmäharkkoja ollut pakkasen takia. RaaRaa teki puomia hyvin, hieman lisää varmuutta 2 on 2 offiin ja lisää vauhtia vielä. Ajoittain tulee todella lujaa, mutta on hieman epävarma suoralla osalla, liikkuu kyllä, mutta välillä näyttää harkitsevansa alas hyppäämistä. Olin asettelemassa vinokeppejä hieman pienempään kulmaan niin RaaRaa tarjosi itsenäisesti vapaana kepit. Teki muutaman kerran, jo pikkasen enemmän kiinni.

Keskiviikkona oli Tacon valmennus. Olen saanut enemmän varmuutta ohjaamiseen ja siksi mulla enemmän rohkeutta ja vauhtia. Olen huomannut, että persjätöt toimii hyvin Tacolla ja samoin pakkovalssit vauhdikkaasti on alkanut toimimaan hyvin. Tacon käännöksetkin toimi hyvin. Puomin kontaktia jouduin hieman korjailemaan, jäi vinoon. Se mikä ei ollut hyvä oli, että Taco ei yhtään keskittynyt muurin, kun seuraavana esteenä oli A, palaset vaan  lenteli ympäri. Hieman sitten keskusteltiin Tacon kanssa keskittymisestä jokaisella esteellä.

Tänään kävin koirien kanssa hallilla. Tein molempien kanssa hyppytekniikkana setpointtia. Tacolle nostin 70 cm, leveys samoin n. 70 cm. Teki hyvin, ei tiputtanut, ei edes hipaissut, tekniikka oli ihan ok koko ajan. RaaRaa aloitti 50 ja jatkoin 65 saakka, leveys leveimillään reilu 60 cm. Hieman sitä pelotti 65, mutta houkuttelemalla tuli hyvin. Laskiessa esteen alas RaaRaa ei laskenut hyppyä ihan samaan tahtiin. Sitä näytti lähinnä häiritsi leveys. Treenattava on.
Tacolle tein muurin (ylikorkean) A:n ja putken väliin vedätyksellä. Putkelta A:lle meni hyvin, mutta toisinpäin tiputti. Huomautus, että keskittyy tekemiseensä, näki, että joutui tekemään töitä ja miettimään. Pikkasen tein vielä kuuntelemista Tacolle ja kokeilin muistiko vielä vek (eli poispäin musta) käskyä, muisti. Kuuntelemisharjoituksesta jouduin pikkasen tiukemmin taas käskeä.
RaaRaa teki muutaman kerran puomia, ihan ok, A:ta kerran,ok. Nyt kokeilin keppejä suorilla kepeillä ohjureilla. Eli koira remmiin ja lelu päätyyn ja menoksi. Ekalla kerralla sähläsin itse remmillä, sitten sain avustettu remmillä joka väliin. Kolmannella kerralla jo lähti tarjoamaan pujottelua, ainoastaan vikasta välistä meinasi livahtaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti