tiistai 6. tammikuuta 2015

Pakkastreeniä

Kävin molempien koirien kanssa treenamassa maanantai-aamuna. Tehtiin molempien kanssa hyppytekniikkana liikkuvaa hyppyä. Molemmat teki hyvin, mutta hyvin huomaa että Taco on taitavampi arvioimaan etäisyyksiä. Se otti nopeammin askeleen väliin (jossain 13 askeleessa) ja sai sujuvammat hypyt, mutta ei RaaRaakaan huonosti tehnyt. 
Molemmat tekivät valssirataa, mikä oli valmiina. Tacolla oli hieman vaikkua korvissa, jouduin aika tiukasti komentamaan, kun se suoraan sanottu meinasi lähteä lapasesta vähän väliä, aina kun se pääsi tykittämään hieman kauemmas musta, niin ei meinannut millään kuunnella ohjauksia. Ja hyppäsi se estetolppaa päin päällejuoksussa, ihan kun sille ei olisi opetettu estehakuisuutta päällejuoksussa. Mikä lie myöhäismurkkuikä silläkin. Se meinaa on hieman lenkeilläkin totellut viiveellä nyt jo jonkun aikaa. Se on aika hemmetin ärsyttävää, kun tietää, että se tasan osaa ja tietää. RaaRaakin teki rataa, sekin teki hyvin, toki sekin meinasi lähteä lapasesta, ei meinanut myöskään tulla ohjauksiin, mutta siinä onkin se ero, ettei se vielä osaa. Hypyt oli sillä 35, näitä se tekee vielä hyvällä tekniikalla.
RaaRaa teki vielä keppejä, laitoin nyt 12 keppiä sille, ei ongelmia, vedin pikkasen kiinni neljä keskimmäistä keppiä, teki yhä hyvin.
Illalla oli vielä RaaRaan treenit. Tehtiin vauhti kolmiota, putket kääntämässä koiria, kahdella suoralla oli kahdet normi hypyt ja vikassa lyhyemmässä välissä oli muuri. Ekalla kiekalla muuri oli medikorkeudessa ja hypyt 35. Muuri hieman taas jännitti hieman, ja pari kertaa tuli jonkun hypyn ohi, putkiin kyllä tykitti hyvin. Sitten pysäytin ja otin uusiksi jos RaaRaa ohitti ja muurilla päästin RaaRaan mun eteen, niin ei enää ohitellut. Tokalla kiekalla tein muurin mini-korkeudella ja hypyt oli vaan 30, tuli kerran muurin ohi (piti muistaa jättäytyy taakse), mutta muuten ei tarvinnut itse paljon liikkua, vaan RaaRaa hakeutui itse esteille, huippuhyvä, koska RaaRaan estehakuisuus ei ole ihan paras mahdollinen.
Kävin vielä tänään tekemässä koirien kanssa aksaa. Tehtiin 4 etäisyyttä ja korkeuden arviota hyppytekniikana molempien kanssa. Taco porsasteli korkeuden arvioinnissa, ohitti vikaa hypyssä, tosin hyppy oli 70 cm, mutta oikeasti se ei ole Tacolle ongelma. Jouduin aika kovaa komentamaan, että se alkoi tekemään niin kun piti, ja silloin ei ollut mitään ongelmia. Etäisyyksien kanssa ei ollut mitään erikoista Tacon kanssa, osaa hyvin katsoa etäisyyksiä. Tacon kanssa harjoiteltiin muutaman kerran puomin, teki ihan ok, hieman hidasteli kun vastaanotin, mutta tokalla kerralla  tuli jo aika hyvin. Sitten vielä muutama käännös harkka valssilla, ei se nyt ihan kääntynyt niin kun haluisin, mutta muutama hyvä käännös tuli kuitenkin. Taco osaa nykyään olla aika hyvin hallissa irti kun teen RaaRaan kanssa. Tänään oli niin kylmä, niin en halunut juuri makuutta, vaan se oli aitojen sisällä. Tuli pois sieltä mutta kun hieman hermostuin sille niin ei pyörinyt edessä, vaan kävi makaamaan. Käskin ylös ja pois niin aika hyvin pysyy pallonsa kanssa. Kunhan tulee taas lämpimät kelit niin alan varmaan makuutta molempia koiria vuorotellen kun toinen tekee, hyvää malttiharkkaa. Vois opettaa niille jonkun maton tai vastaavan paikkamakuuseen.
RaaRaan kanssa tehtiin samoja harjoitteita kun Tacon kanssa. Etäisyys meni suhteellisen hyvn, mutta etäisyyden arvio ei ole sille helppo, se ei ihan tiedä milloin lyhentää hyppyjä ja sillä saattaa tulla huonoja askelia väliin, kun se ei ihan tiedä miten mennä. Etäisyyksiä pitää harjoitella. Korkeudenarviointi tehtiin 60 cm saakka, 60 laitoin vinoriman alle ettei yrittäisi alitta, kun aikaisemmin ollaan aina treenattu korkeuden arviota okserilla. Hyvin teki, 50 cm hypyt hieman hunonee, nostaa takajalat alleen, eikä venytä kunnolla taakse. Tein myös pari kertaa muuria medikorkeudella putken kautta, teki hienosti, nyt päästin sen mun eteen joka kerta. Puomia harjoiteltiin, kerran tuli ohi, muuten hyvin. RaaRaa hieman ahdistuu kun käyn pajailemassa siä kontaktilla, alkaa herkästi tepastelemaan ja menee 4 on asentoon. RaaRaa ei vaan hirveästi halua olla lähellä, pitäisi taas harjoitella sen kanssa halaamista. Muutaman valssin tein vielä sen kanssa, kääntyy huommattavan paljon paremmin oikealle, varsinkin kun tulee vauhti mukaan. Kääntymistä pitää harjoitella paljon. Kepitkin tehtiin, en huomannut, että keskellä oli yksi keppi melkein suoraan pystyssä ja RaaRaakin meinasi painella ohi, sain stopattu, mutta se otti pikkasen itseensä. mentiin sitten pari kertaa kepit niin suki kun sai, niin varmuus taas palasi. Tänään RaaRaa teki useampia hyppyjä ollessaan vapaana hallissa ja meni putkiin pari kertaa, näistä se sai joka kerta kehuja. Mulle kun on tärkeätä, että sillä olisi estehakuisuutta.
Huomenna pääse Taco valmennukseen, kivaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti